BibTex RIS Cite

Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği

Year 2013, Issue: 578, 61 - 61, 01.04.2013

Abstract

Türkiye’de turizm uygulamasının genel olarak kıyı bölgelerinde yapıldığı ve diğer yerlerin turizm potansiyellerinin değerlendirilemediği bilinmektedir. Gaziantep, taşıdığı derin tarihi geçmişi ile pek çok kültür ve medeniyete beşiklik etmiştir. Gaziantep yöresi, gerek tarihi eserleri gerekse arkeolojik değerleri bakımından oldukça zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu çalışma ile yörenin sahip olduğu turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve turizm gelişiminin sürekli kılınabilmesi açısından yerel toplumun görüşleri araştırılmıştır. Yapılan anket çalışması neticesinde; alternatif turizm türlerinden, gastronomi ve kültür turizminin Gaziantep açısından geliştirilmeye uygun olduğu, turizm gelişimi için Marka Kent çalışmalarının önemli olduğu ve kurumlar arası işbirliğinin artırılarak yerel toplumun bu sürece dahil edilmesi gerektiği sonuçları bulunmuştur. Tarihi, doğal ve kültürel çekicilikler açısından zengin olan Gaziantep İli’nin doğru ve sürdürülebilir bir plan çerçevesinde bu değerlerini kullanabilmesine, önemli bir turizm destinasyonu haline gelebilmesine çalışma katkıda bulunacaktır.

Evaluation and Development of Tourism Potential The Role of Local Actors: The Case of

Year 2013, Issue: 578, 61 - 61, 01.04.2013

Abstract

very rich tourism potential. In this study, evaluation of the potential of the tourism attractions of the region and the opinions of the local community in terms of tourism development, continuously ensure high safety and investigated. As a result of the survey of alternative forms of tourism, gastronomy and culture to be developed in terms of tourism, Gaziantep, where appropriate, the development of tourism is important for the brand Urban studies and inter-agency cooperation was found to increase the results of the local community should be involved in this process. Date, which is rich in natural and cultural attractions of the province of Gaziantep be using these values correctly and within the framework of a sustainable plan, will contribute to the work could make it into a major tourist destination

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Murat Karahan

Vedat Bal This is me

Uluç Çağatay This is me

Publication Date April 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 578

Cite

APA Karahan, M., Bal, V., & Çağatay, U. (2013). Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(578), 61-61.
AMA Karahan M, Bal V, Çağatay U. Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği. FPEYD. April 2013;(578):61-61.
Chicago Karahan, Murat, Vedat Bal, and Uluç Çağatay. “Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, no. 578 (April 2013): 61-61.
EndNote Karahan M, Bal V, Çağatay U (April 1, 2013) Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 578 61–61.
IEEE M. Karahan, V. Bal, and U. Çağatay, “Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği”, FPEYD, no. 578, pp. 61–61, April 2013.
ISNAD Karahan, Murat et al. “Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 578 (April 2013), 61-61.
JAMA Karahan M, Bal V, Çağatay U. Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği. FPEYD. 2013;:61–61.
MLA Karahan, Murat et al. “Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, no. 578, 2013, pp. 61-61.
Vancouver Karahan M, Bal V, Çağatay U. Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Gelişiminde Yerel Aktörlerin Rolü: Gaziantep Örneği. FPEYD. 2013(578):61-.