BibTex RIS Cite

İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması

Year 2015, Volume: 2 Issue: 4, - , 04.09.2015

Abstract

Çalışmanın amacı, iş hayatındaki tükenmişlik sendromunu teorik çerçevede kısaca ele almak ve konuyla ilgili literatürü gözden geçirmektir. Tükenmişlik; özellikle insanlar ile iletişimin yoğun olduğu meslek gruplarında işgücünü etkileyen, başta hizmet kalitesi olmak üzere ciddi ekonomik kayıplara yol açabilen, bireyin iç kaynaklarının tükenebilmesi ve işini gereği gibi yerine getirememesi durumudur.

Literatürde, konuyla ilgili yapılan çalışmaların genelde hizmetler sektörünün sağlık, eğitim, finans ve güvenlik meslek gruplarında yapıldığı ve 2000’li yıllarda yoğunlaştığı tespit edilmiştir.

Year 2015, Volume: 2 Issue: 4, - , 04.09.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Celal Kızıldere

Faruk Kalay

Publication Date September 4, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Kızıldere, C., & Kalay, F. (2015). İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2(4).
AMA Kızıldere C, Kalay F. İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması. ASBİDER. September 2015;2(4).
Chicago Kızıldere, Celal, and Faruk Kalay. “İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması”. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2, no. 4 (September 2015).
EndNote Kızıldere C, Kalay F (September 1, 2015) İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2 4
IEEE C. Kızıldere and F. Kalay, “İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması”, ASBİDER, vol. 2, no. 4, 2015.
ISNAD Kızıldere, Celal - Kalay, Faruk. “İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması”. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2/4 (September 2015).
JAMA Kızıldere C, Kalay F. İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması. ASBİDER. 2015;2.
MLA Kızıldere, Celal and Faruk Kalay. “İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması”. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 2, no. 4, 2015.
Vancouver Kızıldere C, Kalay F. İş Hayatındaki Tükenmişlik Sendromunun Ekonomik Yansımaları: Bir Literatür Araştırması. ASBİDER. 2015;2(4).