Research Article
BibTex RIS Cite

SUCCESSFUL WORLD SAMPLES OF URBAN TRANSFORMATION APPLICATIONS: DANBARA, SOLIDERE, AND RIO DE JANEIRO

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 53 - 68, 29.10.2016

Abstract

Urban transformation is defined as the works carried out to restore the abandoned places and the deformed physical structure of the city in time due to various reasons. Several works and projects are carried out in developed and developing countries using various urban transformation methods to organize the physical structures of the cities and to transform them into more liveable places. In this study, primarily, the concept of urban transformation will be examined in detail and then urban transformation projects of Japan-HiroshimaDanbara, Lebanon-Beirut-Solidere and Brasil-Rio de Janeiro, which were regarded as successful world samples, will be examined and after all some lessons will be taken from the samples mentioned for Turkey.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 53 - 68, 29.10.2016

Abstract

Çeşitli nedenlerden dolayı zaman içerisinde kentin fiziksel yapısının bozulması veya terk edilen yerleşim yerlerinin eski haline getirilmesi için yapılan çalışmalar kentsel dönüşüm olarak ifade edilmektedir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çeşitli kentsel dönüşüm yöntemleri kullanılarak hem kentlerin fiziki yapılarının düzenlenmesi hem de kentlerin yaşam için daha sağlıklı bir hale getirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmakta ve projeler uygulanmaktadır. Bu çalışmada öncelikle kentsel dönüşüm olgusu detaylı bir şekilde incelenecek, daha sonra kentsel dönüşüm konusunda dünyada başarılı uygulamalar olarak kabul edilen Japonya-Hiroşima-Danbara Kentsel Dönüşüm Projesi, Lübnan-Beyrut-Solidere Kentsel Dönüşüm Projesi ve Brezilya-Rio de Jeneiro Gecekondu Sıkılaştırma Projesi incelenerek, Türkiye için dersler çıkarmaya çalışılacaktır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Ahmet Hamdi Aydın

Ömer Çamur

Publication Date October 29, 2016
Published in Issue Year 2016Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Aydın, A. H., & Çamur, Ö. (2016). KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(1), 53-68.
AMA Aydın AH, Çamur Ö. KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. September 2016;6(1):53-68.
Chicago Aydın, Ahmet Hamdi, and Ömer Çamur. “KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, no. 1 (September 2016): 53-68.
EndNote Aydın AH, Çamur Ö (September 1, 2016) KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 1 53–68.
IEEE A. H. Aydın and Ö. Çamur, “KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 53–68, 2016.
ISNAD Aydın, Ahmet Hamdi - Çamur, Ömer. “KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/1 (September 2016), 53-68.
JAMA Aydın AH, Çamur Ö. KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:53–68.
MLA Aydın, Ahmet Hamdi and Ömer Çamur. “KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, 2016, pp. 53-68.
Vancouver Aydın AH, Çamur Ö. KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA BAŞARILI DÜNYA ÖRNEKLERİ: DANBARA, SOLİDERE, RİO DE JANEİRO. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(1):53-68.