Research Article
BibTex RIS Cite

SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI

Year 2010, Volume: 2 Issue: 1, 0 - 0, 01.06.2010

Abstract

Bu çalışmanın amacı Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan yüksek öğretim sistemlerinin birbirlerine yakınlaştırılması, uyumlaştırılması ve üye ülkeler arasında eğitim ve araştırma alanında işbirliğinin arttırılmasına yönelik çalışmaları sunmak ve bu yöndeki gelişmeleri birbirleriyle bağıntılı olarak incelemektir. Avrupa Birliği’nde yüksek öğretim reform çalışmaları özellikle 1998 ve 1999 yıllarında imzalanan Sorbon ve Bolonya Deklarasyonları ile başlamış ve devamında hız kazanmıştır.

References

  • -
Year 2010, Volume: 2 Issue: 1, 0 - 0, 01.06.2010

Abstract

References

  • -
There are 1 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Coşkun Can Aktan

Publication Date June 1, 2010
Published in Issue Year 2010 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Aktan, C. C. (2010). SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI. Organizasyon Ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 2(1).
AMA Aktan CC. SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi. June 2010;2(1).
Chicago Aktan, Coşkun Can. “SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI”. Organizasyon Ve Yönetim Bilimleri Dergisi 2, no. 1 (June 2010).
EndNote Aktan CC (June 1, 2010) SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi 2 1
IEEE C. C. Aktan, “SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI”, Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 1, 2010.
ISNAD Aktan, Coşkun Can. “SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI”. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi 2/1 (June 2010).
JAMA Aktan CC. SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi. 2010;2.
MLA Aktan, Coşkun Can. “SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI”. Organizasyon Ve Yönetim Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 1, 2010.
Vancouver Aktan CC. SORBON’DAN BOLONYA’YA, BERLİN’DEN BERGEN’E: AVRUPA’DA YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİN HARMONİZASYONU VE YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK REFORM ÇALIŞMALARI. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi. 2010;2(1).