Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

HIZLI BÜYÜYEN MEDİKAL TURİZM PAZARINDA KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN YENI BÖLGESEL DESTİNASYONLAR: TRABZON ÖRNEĞİ

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 7, 95 - 112, 15.04.2014

Öz

Medikal turizm, sağlık turizminin bir alt dalı olarak değerlendirilen, tedavi amaçlı dahili ve cerrahi operasyonları içeren bir turizm türüdür. Türkiye sağlık ve turizm alanında nitelikli tesis ve personel olanakları ve özellikle turizm alanındaki doğal kaynakları ile medikal turizm piyasasında etkili bir rol üstlenecek potansiyele sahiptir. Bu çalışmada, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sağlık merkezi konumunda bulunan Trabzon ilinin medikal turizm potansiyeli araştırılmıştır. Araştırmaya göre, Trabzon, medikal turizm altyapısı, doğal ve tarihi turizm kaynakları ile medikal turizm alanında gelişime açık bir potansiyele sahiptir. Fakat bu potansiyelin hayata geçirilmesi için ilk olarak tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini organize edecek uzmanlaşmış seyahat acentelerinin kurulması ve tüm paydaşların organize bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir.

Kaynakça

  • -

New Regional Destinations Waiting To Be Discovered In Fast-Growing Medical Tourism Market: Trabzon Sample

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 7, 95 - 112, 15.04.2014

Öz

Medical tourism is a kind of tourism, which is evaluated as a sub-branch of health tourism, contains internal and surgical operations for treatment. Turkey has potentiality in which it can play an important role in medical tourism market with its outstanding touristic facilities, personel qualifıcation and particularly with its natural tourism resources. This research has been conducted to dedicate Trabzon ’s tourism potentiality in the position of health center of Eastern Blacksea Region. According to the research, Trabzon has potentiality open to development in the field of medical tourism with its medical tourism infrastructure, and with its natural and historical tourism resources. However, in order for this potentiality to come true, private travel agencies organizing advertisement and marketing must be established, and then all enterprisers in the district will have an important role.

Kaynakça

  • -
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

İsmail Çalık

Fazıl Kaya

Ali Köstepen

Sedat Bostan

Yayımlanma Tarihi 15 Nisan 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Çalık, İ., Kaya, F., Köstepen, A., Bostan, S. (2014). New Regional Destinations Waiting To Be Discovered In Fast-Growing Medical Tourism Market: Trabzon Sample. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(7), 95-112.