BibTex RIS Kaynak Göster

Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı

Yıl 2013, Sayı: 577, 7 - 7, 01.03.2013

Öz

İnsani gelişmişlik endeksi ülkelerin gelişmişlik sıralamalarının belirlenmesinde başlıca başvurulan göstergelerden biridir. AB üyeliği sürecinde aday ülke olarak Türkiye’nin önüne sunulan bazı fasıllar temelde bu gelişmişlik göstergelerini etkileyecek reformları içermektedir. Bu nedenle de Türkiye’de son dönemde gelişmişlik kavramı AB üyeliği ile birlikte anılır hale gelmiştir. Bu çalışmada AB üyeliği ve insani gelişmişlik endeksi arasındaki ilişki çok değişkenli istatistiksel yöntemlerle ele alınmıştır. Bu çerçevede Türkiye’nin de içinde bulunduğu aday ülkeler ve AB üyesi ülkeler gelişmişlik göstergeleri yardımıyla iki temel gruba ayrılmış ve ülkelerin bu gruplara dâhil olma durumları irdelenmiştir

Using Multivariate Statistical Analysis to Investigate of the Relation Between Development and EU Membership

Yıl 2013, Sayı: 577, 7 - 7, 01.03.2013

Öz

Human Development Index is one of main indicator that is referred to development rankings of countries. Some of the chapters are presented in front of us as a candidate country for EU membership process includes basically reforms that affect development indicators. Therefore, recent years in Turkey the concept of development has been associated with EU membership. In this study, relationship between EU membership and human development index discussed with the aid of multivariate statistical methods. As a result of this study, candidate countries and EU member states divided into two groups using development indicators and status of the countries examined

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Nida Gökce Bu kişi benim

Hatice Özkoç

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 577

Kaynak Göster

APA Gökce, N., & Özkoç, H. (2013). Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(577), 7-7.
AMA Gökce N, Özkoç H. Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı. FPEYD. Mart 2013;(577):7-7.
Chicago Gökce, Nida, ve Hatice Özkoç. “Gelişmişlik Ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 577 (Mart 2013): 7-7.
EndNote Gökce N, Özkoç H (01 Mart 2013) Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 577 7–7.
IEEE N. Gökce ve H. Özkoç, “Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı”, FPEYD, sy. 577, ss. 7–7, Mart 2013.
ISNAD Gökce, Nida - Özkoç, Hatice. “Gelişmişlik Ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 577 (Mart 2013), 7-7.
JAMA Gökce N, Özkoç H. Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı. FPEYD. 2013;:7–7.
MLA Gökce, Nida ve Hatice Özkoç. “Gelişmişlik Ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 577, 2013, ss. 7-7.
Vancouver Gökce N, Özkoç H. Gelişmişlik ve AB Üyeliği İlişkisinin İncelenmesinde Çok Değişkenli İstatistiksel Analizlerin Kullanımı. FPEYD. 2013(577):7-.