BibTex RIS Kaynak Göster

Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 15.03.2016

Öz

Ülkemizde özel sağlık sektörü 1990’lı yıllardan sonra gelişme göstermeye başlamıştır. 1987 yılında Sağlık Kanununda yapılan değişiklikle özel sağlık kuruluşlarının sektöre girişine izin verilmiş, böylece sağlık hizmetlerinde kalite ve verimliliğin artması amaçlanmıştır. Son dönemde özel sağlık kuruluşları sağlık sektöründeki paylarını giderek arttırmışlardır. Bu gelişmeyle birlikte özel hastanelerin kendi aralarında bir rekabet ortamı doğduğu gibi, özel-kamu rekabeti de ortaya çıkmıştır. Bir işletmenin rekabetçi bir ortamda uzun süre faaliyetine devam edebilmesi için, etkin ve verimli bir biçimde üretim yapması yani belli bir girdi miktarıyla en çok üretimi gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu çalışmada Kayseri’de faaliyet gösteren özel hastanelerin teknik etkinlik skorları veri zarflama yöntemiyle tespit edilmiştir. Analize dahil edilen 13 özel hastanenin 2011 yılında 7’sinin teknik açıdan etkin hizmet sundukları belirlenmiştir. Teknik açıdan etkin olmayan diğer 6 hastanenin ise, teknik açıdan etkin bir hizmet üretebilmek için çıktılarında belli oranlarda artış sağlamaları gerektiği ortaya çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tuncay Çelik

Azize Esmeray Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çelik, T., & Esmeray, A. (2016). Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(2).
AMA Çelik T, Esmeray A. Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(2).
Chicago Çelik, Tuncay, ve Azize Esmeray. “Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Mart 2016).
EndNote Çelik T, Esmeray A (01 Mart 2016) Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 2
IEEE T. Çelik ve A. Esmeray, “Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
ISNAD Çelik, Tuncay - Esmeray, Azize. “Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/2 (Mart 2016).
JAMA Çelik T, Esmeray A. Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Çelik, Tuncay ve Azize Esmeray. “Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
Vancouver Çelik T, Esmeray A. Kayseri’deki Özel Hastanelerde Maliyet Etkinliğinin Veri Zarflama Metoduyla Ölçülmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(2).