Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI

Yıl 2021, Cilt: 3 Sayı: 1, 53 - 72, 30.06.2021
https://doi.org/10.46482/ebyuiibfdergi.896336

Öz

Bu çalışmada, kayısı işletmelerinin tedarikçi değerlendirme sürecinde dikkate alması gereken kriterleri ve bunların önceliklerini belirlemeye yönelik bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla sektör raporları incelenmiş, uzmanlarla ve kayısı işletmelerdeki tedarik sorumluları ile görüşülmüştür. Elde edilen veriler ışığında olası ana kriterler, kalite-kontrol, fiyat, hijyen, mekanizasyon ve üretim performansı başlıkları altında gruplandırılmıştır. Fiyatta 6, kalitede 10, hijyende 4, mekanizasyonda 6 ve üretim performansında 8 alt kriter olmak üzere toplamda 34 kriter belirlenmiştir. Belirlenen temel ve alt kriterler bulanık mantık çerçevesinde ağırlandırılmış ve sıralanmıştır.

Kaynakça

  • Çatı, K., & Yıldız, S. (2007). Türkiye’de Kuru Kayısı Üretim ve Pazarlama Problemleri ve Çözüm Önerileri. Atatürk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 21(1), 337-360.
  • Çukur, F., & Saner, G. (2008). Malatya İli Kayısı Üretiminde Riskin Ölçülmesi ve Riske Karşı Oluşturulabilecek Stratejiler. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 46(1), 33-42.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İşletme
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Mustafa Deste 0000-0001-5781-6543

Şule Ekinci 0000-0002-2911-6619

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2021
Kabul Tarihi 8 Haziran 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Deste, M., & Ekinci, Ş. (2021). KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(1), 53-72. https://doi.org/10.46482/ebyuiibfdergi.896336
AMA Deste M, Ekinci Ş. KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI. ebyuiibfdergisi. Haziran 2021;3(1):53-72. doi:10.46482/ebyuiibfdergi.896336
Chicago Deste, Mustafa, ve Şule Ekinci. “KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ Ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI”. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3, sy. 1 (Haziran 2021): 53-72. https://doi.org/10.46482/ebyuiibfdergi.896336.
EndNote Deste M, Ekinci Ş (01 Haziran 2021) KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3 1 53–72.
IEEE M. Deste ve Ş. Ekinci, “KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI”, ebyuiibfdergisi, c. 3, sy. 1, ss. 53–72, 2021, doi: 10.46482/ebyuiibfdergi.896336.
ISNAD Deste, Mustafa - Ekinci, Şule. “KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ Ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI”. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3/1 (Haziran 2021), 53-72. https://doi.org/10.46482/ebyuiibfdergi.896336.
JAMA Deste M, Ekinci Ş. KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI. ebyuiibfdergisi. 2021;3:53–72.
MLA Deste, Mustafa ve Şule Ekinci. “KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ Ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI”. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, 2021, ss. 53-72, doi:10.46482/ebyuiibfdergi.896336.
Vancouver Deste M, Ekinci Ş. KAYISI İŞLETMELERİNDE TEDARİKÇİ SEÇİM KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN KURULMASI. ebyuiibfdergisi. 2021;3(1):53-72.