Yazım Kuralları

Genel Hususlar

Dergimize makale başvurusunda bulunacak yazarların makalelerini Yayın Formatına göre düzenlemeleri gerekmektedir.

· Makaledeki bilgilerin doğruluğunun sorumluluğu yazar(lar)a aittir.

· Editörler, dergi standardına uyum açısından her aşamada redaksiyonel düzeltme yapmak hakkına sahiptirler. 

  • Toplumsal Politika Dergisi  yılda iki defa yayımlanan hakemli bir e-dergidir.
  • Dergide telif ve tercüme makaleler, araştırma makaleleri, araştırma raporları, yayın değerlendirme ve tartışma yazıları yayımlanabilir. Makaleler Türkçe ya da İngilizce yayınlanabilir.
  • Dergiye gönderilen yazı, konusu ile ilgili iki akademisyen ve Yayın Kurulu tarafından incelendikten sonra yayımlanabilir. Dergiye gönderilen yazıların başka bir dergide yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekir. Gönderilen yazıların yayımlanma zorunluluğu yoktur. Dergiye gelen yazılar yayımlansın ya da yayımlanmasın geri gönderilmez.
  • Dergide yayımlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Yayın için kabul edilen yazıların yayın hakkı, yayınlanan yazıların da her türlü telif hakları dergiye aittir. Yazarlar, makalenin tamamı ya da bir kısmının yasal olarak çoğaltılması, yeniden basılması ve dağıtılması hakkını Toplumsal Politika Dergisi'ne devrederek, kendi haklarından feragat etmiş olurlar. Yazarlar, makalelerini gönderdikleri zaman bu durumu kabul etmiş sayılırlar. Dergide yayınlanan yazılardan kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
  • Makale yazımında Microsot Office Word programı kullanılmalıdır.. Yapılacak çalışmalar DERGİPARK sistemi üzerinden https://dergipark.org.tr/tpd linki ile Word formatında gönderilmelidir, PDF formatında gönderilen makaleler değerlendirmeye alınmamaktadır.
  • Toplumsal Politika Dergisi'ne yapılan başvurular, Yayın Formatı'nda belirtilen ve mevcut içerikte uygulanan kriterlere ve evrensel nitelikteki etik kurallara uyum sağlamaması halinde değerlendirme sürecine alınmadan reddedilmektedir.
  • ORCİD numarası olmayan yazarların makalesi kabul edilmemektedir.
  • Toplam benzerlik oranı %20'yi aşan makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır.