Research Article
BibTex RIS Cite

A Bibliography Of Resources Zazaki

Year 2013, Volume: 3 Issue: 5, 145 - 156, 15.04.2013

Abstract

Academic studies are conducted and new works are continually published in the fıeld of Zaza language a member of Iranian branch of Indo-European Language family and a language spoken in Turkey. Academic studies in the field of Zaza language are various and increasing day by day. The increase of the academic studies concerning Zaza language enables easy access to those studies. This study is particularly going to be a guide for the current and prospective young researchers of Zaza language. In this study, only the recent sources are employed because there are too many sources about this subject and they require an extensive research. This study also focuses on Zazas and Zaza language and it offers a bibliography of books, journals, articles and presentations that made reference to the Zazas and Zaza language.

References

  • -

ZAZACA KAYNAKLARA DAİR BİR BİBLİYOGRAFYA ÇALIŞMASI

Year 2013, Volume: 3 Issue: 5, 145 - 156, 15.04.2013

Abstract

Hint-Avrupa Dil Ailesi’nin İranî koluna mensup olan ve Türkiye sınırları içerisinde konuşulan dillerden biri olma hüviyetini taşıyan Zazaca hakkında, her geçen gün yeni çalışmalar yapılmakta ve yeni eserler kaleme alınmaktadır. Zazaca ile ilgili akademik çalışmalar da her geçen gün artmakta ve çeşitlilik arz etmektedir. Yapılan çalışmaların her geçen gün artması, bu alandaki kaynaklara ulaşma konusunu da beraberinde getirmektedir. Bu çalışma özellikle Zazaca alanındaki akademik çalışmalara daha yeni adım atan veya atacak olan genç araştırmacılar için bir rehber niteliğinde olacaktır. Konu ile ilgili kaynakların hem fazla olması hem de çok geniş bir araştırmayı gerektirdiği için bu çalışmada sadece yakın dönemdeki kaynaklara yer verilmiştir. Bu çalışma Zazalar ve Zazaca konusunda hazırlanmış veya Zazalar ve Zazaca’ya yer vermiş kitap, dergi, makale ve sempozyumlarda sunulan bildirilerin bir bibliyografyasını ortaya koymaktadır.

References

  • -
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Murat Varol

Publication Date April 15, 2013
Published in Issue Year 2013Volume: 3 Issue: 5

Cite

APA Varol, M. (2013). ZAZACA KAYNAKLARA DAİR BİR BİBLİYOGRAFYA ÇALIŞMASI. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 3(5), 145-156.